
Elgbiff
Elgbiff med pommes frites, grønnsaker og en nydelig saus med stekt løk og sopp er en lørdagsmiddag verdig.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Elgbiff:
4 stk
store poteter
4 stk
gulrøtter
1 stk
brokkoli
0.5 stk
salt
0.5 stk
pepper
800 g
ytrefilet av elg
2 ss
smør
8 dl
olje
Saus:
Elbiff smaker nydelig med en viltsaus med sopp og løk.

Slik gjør du:
Elgbiff:
Skrell potetene og skjær dem i tynne staver. Legg dem i en bolle og skyll potetstavene til vannet er helt klart. Tørk godt av potetene.
Del gulrøttene i middels store biter og brokkoli i buketter. Kok gulrøttene møre og gi brokkolien et raskt oppkok.
Del ytrefileten i passe store biffer (200 gr hver). Ha godt med salt og pepper på elgbiffene.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og stek elgbiffene til saften begynner å piple ut på oversiden. Snu dem og og stek dem videre til saften pipler ut på den andre siden. Ta elgbiffene ut av stekepannen og la dem hvile mens du friterer potetstavene.
Ha oljen over i en kjele og varm den opp på middels høy varme. For å sjekke om det er varmt nok, stikker du en tresleiv ned i oljen. Dersom det bruser rundt sleiven, er oljen klar. Ha i potetstavene og la dem frese til de er gylne. Ta dem opp med en hullsleiv eller klype la de renne av på en tallerken med kjøkkenpapir. Ha på salt.
Server elgbiff med viltsaus, pommes frites og grønnsaker.