
Finnbiff på primusen
Finnbiff på primusen er et festmåltid som er enkelt å lage ute i det fri. Det finnes utallige varianter av retten, men reinsdyrskav, sopp og rømme er klassiske ingredienser.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Finnbiff på primusen:
150 g
bacon
150 g
sopp
1 stk
løk
2 ss
smør
400 g
reinsdyrskav
5 stk
knuste einebær
1 ts
salt
1 ts
pepper
6 dl
rømme
Utstyr som anbefales:
- 1 stor matboks
- 1 sleiv
- Primus med kjele/stekepanne
- Gass
- Lighter/fyrstikker
Slik gjør du:
Dette gjør du hjemme:
Del bacon, sopp og løk i middels store biter.
Varm opp en stekepanne og fres baconbitene på middels høy varme til det begynner å bli crispy.
Ha smør i gryta og tilsett sopp og løk når smøret har smeltet. Brun det raskt på middels høy varme.
Ha blandingen med bacon, sopp og løk over i en matboks.
Tips:
Reinsdyrkav skal stekes fra frossen tilstand, så det tar du bare med deg frossent på tur.
Om du ønsker potetmos kan det være greit å lage den før du drar, eventuelt kan du gjøre det lettvint ved å ta med en potetmos på pose som er enkel å tilberede på primusen.
Pakk alle ingrediensen i sekken og tilbered resten på tur.
Tilbehør:
Server gjerne finnbiff med potetmos og rørte tyttebær.
Dette gjør du på turen:
Ha 1 ss smør i kjelen eller stekepannen på primusen, og fres reinsdyrskavet på høy varme. Det kan være lurt å steke det i flere omganger om du har en liten kjele eller stekepanne.
Ha i blandingen med bacon, sopp og løk, og krydre med knuste einebær, salt og pepper.
Tilsett rømme, litt og litt av gangen, til du har ønsket mengde saus. La det småputre i 5-10 minutter.

Server finnbiff med potetmos og tyttebær.
