Gravet orrfugl med tyttebæraioli, ruccula og jordskokkchips på speltkjeks er en munnfull du bare må teste. Perfekt til forret eller et tapasbord.

Gravet orrfugl

Gravet orrfugl med tyttebæraioli, ruccula og jordskokkchips på speltkjeks er en munnfull du bare må teste. Perfekt til forrett eller et tapasbord.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Gravet orrfugl:

2 stk

orrfugl

2 ss

salt

3 ss

sukker

3 stk

einebær

1 ss

finhakket timian

2 ss

akevitt

Tilbehør

Ruccula
Speltkjeks

Jordskokkchips

 

jordskokkchips.jpg


Tyttebæraioli

 

Tyttebæraioli er et tilbehør som smaker nydelig i wraps, på pølse eller ved siden av en deilig elgbiff. Syrligheten fra bærene gjør denne aiolien ekstra god.

Slik gjør du:

Gravet orrfugl:

Flå orrfuglene og skjær ut brystfiletene. 

gravet orrfugl-5.jpg

 

Bland sammen salt og sukker i en bolle. Knus einebærene og ha dem over i bollen sammen med finhakket timian. Hell halvparten av blandingen i en form med høye kanter. Legg brystfiletene i formen og hell resten av blandingen på topp. Gni det godt inn.

Hell noen dråper akevitt på brystfiletene, og dekk formen med plastfolie.

 

Gravet orrfugl-3.jpg

 

Legg en liten fjøl eller lignende over kjøttet og en pakke salt eller hvetemel på topp slik at brystene ligger i press. Sett formen i kjøleskap og la den stå i 2-3 døgn. 

Del de gravede brystene i tynne skiver. Server gjerne med kjeks eller flatbrød, ruccula og tyttebærrømme.

gravet orrfugl.jpg

 

Del de gravede brystfiletene i tynne skiver. Server på speltkjeks med tyttebæraioli, ruccula og jordskokkchips. 

Hvordan flå fuglen?