Gravet orrfugl
Gravet orrfugl med tyttebæraioli, ruccula og jordskokkchips på speltkjeks er en munnfull du bare må teste. Perfekt til forrett eller et tapasbord.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Gravet orrfugl:
2 stk
orrfugl
2 ss
salt
3 ss
sukker
3 stk
einebær
1 ss
finhakket timian
2 ss
akevitt
Slik gjør du:
Gravet orrfugl:
Flå orrfuglene og skjær ut brystfiletene.
Bland sammen salt og sukker i en bolle. Knus einebærene og ha dem over i bollen sammen med finhakket timian. Hell halvparten av blandingen i en form med høye kanter. Legg brystfiletene i formen og hell resten av blandingen på topp. Gni det godt inn.
Hell noen dråper akevitt på brystfiletene, og dekk formen med plastfolie.
Legg en liten fjøl eller lignende over kjøttet og en pakke salt eller hvetemel på topp slik at brystene ligger i press. Sett formen i kjøleskap og la den stå i 2-3 døgn.
Del de gravede brystene i tynne skiver. Server gjerne med kjeks eller flatbrød, ruccula og tyttebærrømme.
Del de gravede brystfiletene i tynne skiver. Server på speltkjeks med tyttebæraioli, ruccula og jordskokkchips.