Helstekt rådyrlår med ovnsstekte og honningglaserte rotgrønnsaker med en smakfull viltsaus og stekt sopp er rett og slett en herlig rett som passer perfekt til påskemiddagen.

Helstekt rådyrlår

Helstekt rådyrlår med ovnsstekte og honningglaserte rotgrønnsaker med en smakfull viltsaus og stekt sopp er rett og slett en herlig rett som passer perfekt til påskemiddagen.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Helstekt rådyrlår:

1 stk

rådyrlår

1 ts

salt

1 ts

pepper

3 stilker

rosmarin

1 stk

løk

2 stk

gulrøtter

0.5 l

Guinness øl

Ovnstekte rotgrønnsaker:

4 stk

gulrøtter

650 g

morenepoteter

4 stk

beter

Stekt sopp:

250 g

sopp

2 ss

smør

0.5 ts

salt

Slik gjør du:

Helstekt rådyrlår:

Varm opp stekeovnen til 160 grader. 

Fjern det som er av synlige hinner på rådyrlåret, og gni det inn med salt og pepper. Legg låret på et stekbrett med litt høye kanter.

Del løken og gulrøttene i biter og legg det rundt rådyrlåret sammen med kvistene med rosmarin. Hell øl i formen. 

Sett et steketermometer i den tykkeste delen av låret, og sett stekebrettet på midterste rille i stekeovnen. La rådyrlåret stå til den viser ønsket kjernetemperatur – cirka 2 - 3 timer. Sett gjerne på grillfunksjonen på stekeovnen de siste minuttene slik at du får en brunet overfalte på låret.

Kjernetemperatur:

Lite stekt: 55 °C 
Medium: 56-62 °C 
Medium pluss: 65 °C 
Gjennomstekt: 70 °C 

Ovnsbakte og honningglaserte rotgrønnsaker:

Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i middels store biter eller staver. Legg dem utover på en oljet stekeplate og ha honning over grønnsakene. Krydre med salt og pepper. ​

Tips til steking

Du kan steke rotgrønnsakene samtidig som låret på varmluft, men da krever det litt lenger steketid.

 

 

Bak rotgrønnsakene på 200 grader på midterste rille i stekeovnen, til de er møre og gylne, cirka 45 minutter. Vend dem et par ganger underveis.

Stekt sopp:

Del soppen i tynne skiver.

Varm opp en stekepanne med smør, og fres soppen til den er gyllen. Krydre med salt og pepper. 

Server tynne skiver med rådyrlår sammen med rotgrønnsaker, stekt sopp, rørte tyttebær og viltsaus. 

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon