Hjortekarbonader kan du ha på et smørbrød, med saus og poteter til middag eller i en hamburger. Uansett så smaker det helt nydelig.

Hjortekarbonader

Hjortekarbonader kan du ha på et smørbrød, med saus og poteter til middag eller i en hamburger. Uansett så smaker det helt nydelig.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Hjortekarbonader:

1 stk

løk

800 g

karbonadedeig av hjort

1 stk

egg

2 dl

brødrasp

1.5 dl

kremfløte

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

smør

Tilbehør:

Stekt sopp
Grovt brød
Salat
Ramsløkpesto
Syltet rødløk

Husk å lage syltet rødløk i god tid før servering, minimum to timer.

Slik gjør du:

Hjortekarbonader:

Finhakk løken og ha den over i en  bolle sammen med karbonadedeigen av hjort, egg, brødrasp, kremfløte, salt og pepper. Kna det hele godt sammen til du har en fast og fin deig.

 

Form til middels store kaker. 

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Fres hjortekarbonadene til de er gylne på begge sider. Skru ned varmen og stek videre til hjortekarbonadene er gjennomstekte.

 

Server gjerne på grovt brød med salat, stekt sopp, pesto og syltet rødløk. 

Tips:

Om du ikke har ramsløk til pestoen, så kan du fint bruke basilikum. 

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon
Her finner du flere oppskrifter med hjort