Kjøttsuppe
En klassisk kjøttsuppe er perfekt på kalde dager. Lag den gjerne dagen i forveien, eller la den putre på svak varme i mange timer – da blir den aller best.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kjøttsuppe:
2 ss
smør
1.5 kg
hjortskank
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 stk
løk
2 l
grønnsakskraft
0.5 stk
persillerot
0.5 stk
sellerirot
6 stk
gulrøtter
0.5 stk
purre
6 stk
poteter
2 stk
laurbærblader
1 neve
frisk timian
1 neve
frisk rosmarin
Slik gjør du:
Kjøttsuppe:
Varm opp en gryte med smør på middels høy varme, og brun skanken. Krydre med salt og pepper.
Finhakk løken og la den surre et par minutter før du tilsetter grønnsakskraften.
Del grønnsakene i små terninger.
Tilsett alle ingrediensene unntatt potetene. Tilsett mer kraft eller vann slik at kjøtt og grønnsaker dekkes. Kok opp.
Skum av suppen med en øse. Senk temperaturen til middels og sett på lokk. La suppen småkoke i tre timer eller mer, til kjøttet begynner å slippe beina.
Tips
Om du bruker skank, så må du la suppen koke lenge da dette er det seigeste kjøttet på låret til hjorten. Men det er verdt ventetiden, for smaken blir veldig god. Du kan også bruke bog, høyrygg eller annet grytekjøtt av vilt.
Fjern beina, og del kjøttet i mindre biter. Tilsett potetbitene i suppen. Smak til med salt og pepper.
La suppen trekke på lav temperatur til potetene er møre. Server suppen med flatbrød eller annet god brød.