Klassiske viltgryte er perfekt helgemat. Du kan gjerne lage den ferdig dagen i forveien, og den kan enten serveres med kokte poteter i selve gryten eller med potetmos. Det smaker dessuten deilig med nybakt brød som tilbehør.

Klassisk viltgryte

Klassiske viltgryte er perfekt helgemat. Du kan gjerne lage den ferdig dagen i forveien, og den kan enten serveres med kokte poteter i selve gryten eller med potetmos. Det smaker dessuten deilig med nybakt brød som tilbehør.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Klassisk viltgryte:

800 g

rådyrlår

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

2 ss

smør (til steking)

6 dl

viltkraft

2 stk

gulrot

200 g

sopp

2 dl

frosne tyttebær

3 dl

fløte

2 ss

solbærsaft

2 stilker

frisk rosmarin

Tilbehør:

Perlepoteter, focaccia eller potetmos.

Slik gjør du:

Viltgryte:

 

Skjær kjøttet i terninger på 3x3 cm. Krydre det med salt og pepper.

 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og brun kjøttet i flere omganger. Ha det over i en stor gryte.

Del løken i middels store biter, og fres den i stekepannen.

 

Ha løken over i en gryta med kjøttet, og tilsett viltkraften. Kok opp, og senk varmen. La det putre i cirka 45 minutter.

Del gulroten i skiver, og ha det over i gryta.

 

Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres soppen til den er gyllen. Ha den over i gryta sammen med de frosne tyttebærene.

La det putre på middels varme i 5 minutter. Senk varmen og tilsett fløte og solbærsaft.

 

Finhakk litt frisk rosmarin og ha over i gryta. Smak til med salt og pepper. 

Flere oppskrifter med rådyr