Klassisk viltgryte
Klassiske viltgryte er perfekt helgemat. Du kan gjerne lage den ferdig dagen i forveien, og den kan enten serveres med kokte poteter i selve gryten eller med potetmos. Det smaker dessuten deilig med nybakt brød som tilbehør.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Klassisk viltgryte:
800 g
rådyrlår
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 ss
smør (til steking)
6 dl
viltkraft
2 stk
gulrot
200 g
sopp
2 dl
frosne tyttebær
3 dl
fløte
2 ss
solbærsaft
2 stilker
frisk rosmarin
Slik gjør du:
Viltgryte:
Skjær kjøttet i terninger på 3x3 cm. Krydre det med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og brun kjøttet i flere omganger. Ha det over i en stor gryte.
Del løken i middels store biter, og fres den i stekepannen.
Ha løken over i en gryta med kjøttet, og tilsett viltkraften. Kok opp, og senk varmen. La det putre i cirka 45 minutter.
Del gulroten i skiver, og ha det over i gryta.
Del soppen i skiver. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør og fres soppen til den er gyllen. Ha den over i gryta sammen med de frosne tyttebærene.
La det putre på middels varme i 5 minutter. Senk varmen og tilsett fløte og solbærsaft.
Finhakk litt frisk rosmarin og ha over i gryta. Smak til med salt og pepper.