Kremet pasta med andebryst
Kremet pasta med andebryst smaker nydelig sammen med ruccula og nystekt brød. Det sprø skinnet fra andebrystene gir ekstra god smak på denne pastaretten.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kremet pasta med and:
2 ss
olivenolje
600 g
andebryst
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 stk
løk
1 ts
tørket timian
3 dl
fløte
150 g
tagliatelle/pappardelle
2 dl
kokevann fra pasta
1 dl
revet parmesan
Tips:
Om du ønsker litt mer smak i sausen, så smaker det nydelig med 3 dl hvitvin kokt inn sammen med løken eller noen flak chili om du ønsker litt sterkere smak.
Slik gjør du:
Kremet pasta med andebryst:
Varm opp stekeovnen til 125 grader.
Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme og fres andebrystene med skinnet ned til skinnet er crispy. Vend andebrystene og stek de videre i ett minutt. Ta ut andebrystene, men la fettet være igjen i stekepannen.
Legg andebrystene i en ildfast form og krydre dem med salt og pepper på begge sider. Plasser et steketermometer i den tykkeste delen av ett av brystene. Stek andebrystene videre i stekeovnen på midterste rille til de når en temperatur på 68 grader. La de hvile mens du forbereder sausen.
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Finhakk løken, og ha det over i stekepannen med fettet fra andebrystene. Tilsett timian og fres på middels varme til løken er blank.
Tilsett matfløte og kokevann fra pastaen, og la det surre i noen minutter til sausen begynner å tykne. Tilsett parmesan og smak til med salt og pepper.
Ta det sprø skinnet av andebrystene, del andebrystene i små biter og ha det over i sausen. La det småkoke i 3-4 minutter. Del det sprø skinnet i små biter og ha det over i sausen.
Ha i pastaen og rør alt godt sammen.
Server gjerne kremet pasta med andebryst sammen med litt salat og nystekt brytebrød.