Marinade til fisk

Marinade gir mye god smak, spesielt om du skal grille. Med smak av bær, hvitvin og jalapeños er dette en nydelig marinade til nyfisket ørret.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Mariande til fisk:

6 skiver

jalapeños

6 stk

jordbær

2 ss

sitronsaft

2 ss

hvitvin

2 ss

rapsolje

1 ts

grovkvernet pepper

0.5 ts

havsalt

marinade til fisk.jpg

 

Slik gjør du:

Marinade til fisk:

Finhakk skivene med jalapeños og jordbærene, og ha det over i en bolle.

Tilsett resten av ingrediensene, og kjør det hele med en stavmikser til du har en jevn marinade. 

Ha fisken i en form med høye kanter og hell over marinaden. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter før du tilbereder fisken i stekepannen eller på grillen. Du kan også legge fiskestykkene i en glidelåspose og helle marinaden i posen. 

Server gjerne marinert ørret med nykokte poteter, sommersalat og bringebærdressing.

 

Sommerens grillmat smaker aller best med en frisk og god salat. En smakfull bringebærdressing vil garantert falle i smak på varme dager.

 

Tips:

Du kan la kjøtt og fisk ligge i marinade i opp til fem dager. En marinade må inneholde krydder, olje og syre. Oljen trekker ut smaken fra krydderet, og syren gjør at holdbarheten på kjøttet eller fiske varer lengre. Syren kan også mørne kjøttet. Saltet trekker ut væske fra kjøttet, så marinader skal inneholde lite salt.

Flere tips til grillmaten

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon