Marinade til fisk
Marinade gir mye god smak, spesielt om du skal grille. Med smak av bær, hvitvin og jalapeños er dette en nydelig marinade til nyfisket ørret.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Mariande til fisk:
6 skiver
jalapeños
6 stk
jordbær
2 ss
sitronsaft
2 ss
hvitvin
2 ss
rapsolje
1 ts
grovkvernet pepper
0.5 ts
havsalt
Slik gjør du:
Marinade til fisk:
Finhakk skivene med jalapeños og jordbærene, og ha det over i en bolle.
Tilsett resten av ingrediensene, og kjør det hele med en stavmikser til du har en jevn marinade.
Ha fisken i en form med høye kanter og hell over marinaden. Sett formen i kjøleskapet i minst 30 minutter før du tilbereder fisken i stekepannen eller på grillen. Du kan også legge fiskestykkene i en glidelåspose og helle marinaden i posen.
Tips:
Du kan la kjøtt og fisk ligge i marinade i opp til fem dager. En marinade må inneholde krydder, olje og syre. Oljen trekker ut smaken fra krydderet, og syren gjør at holdbarheten på kjøttet eller fiske varer lengre. Syren kan også mørne kjøttet. Saltet trekker ut væske fra kjøttet, så marinader skal inneholde lite salt.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.