Ørretsalat
Dette er en ørretsalat som bugner av smak. Med deilig nystekt ørret, en frisk pestodressing, peanøtter, ristede pinjekjerne og solsikkekjerner er dette en rett som passer perfekt til en varm sommerdag.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Ørret:
700 g
ørretfilet
3 ss
pesto
2 ss
smør
Pestodressing:
1 potte
frisk basilikum
1 pose
ristede pinjekjerner
1 fedd
hvitløk
1.5 dl
olivenolje
1.5 dl
revet parmesan
2 ss
hvitvinseddik
3 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
salat:
1 stk
rødløk
4 stk
små paprika
4 stk
små agurk
200 g
cherrytomater
65 g
ruccula
125
nøttemiks
Tips:
Til salaten har vi brukt små paprika og agurk, men du kan selvsagt bruke store også. Da holder det med en paprika og en agurk.
Slik gjør du:
Ørretsalat:
Del ørretfileten i skiver og pensle dem med pesto.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og stek ørretskivene i cirka 2 minutter. Skru ned varmen og stek til fisken flaker seg når du trykker lett på den.
Ta ørretskivene ut av stekepannen og la dem hvile.
Ha basilikum, pinjekjerner, hvitløk, olivenolje, parmesan, hvitvinseddik og sitronsaft i en blender. Kjør til du har en jevn dressing uten klumper Smak til med salt og pepper. Ha eventuelt litt mer sitronsaft i om den er for tykk.
Del rødløk, paprika og agurk i skiver, og cherrytomater i to. Ha det over i en bolle sammen med ruccula og bland det godt sammen. Fordel salatblandingen på hver tallerken.
Del ørretskivene i mindre biter og fordel på hver tallerken. Dryss over nøttemiksen og avslutt med dressing.
Server gjerne med nystekt grytebrød.