Pasta di manzo
Pasta di manzo betyr rett og slett pasta med biffkjøtt. Vi har laget vår vri med elgbiff, og det smakte helt nydelig med en kremet paprika og gorgonzolasaus.
Middels•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pasta di manzo:
4 stk
rød paprika
1 stk
chili
100 g
sopp
2 ss
smør
3 dl
crème Fraîche
3 dl
matfløte
80 g
gorgonzola
800 g
elgbiff
2 ss
nøytral olje
0.5 ts
flaksalt
0.5 ts
pepper
400 g
tagliatelle
Tilbehør
Server med revet parmesan på topp og nystekt brød.
Slik gjør du:
Pasta di manzo:
Del paprikaene i mellomstore biter, chilien i mindre biter og soppen i skiver.
Varm opp en kjele med 2 ss smør på middels høy varme. Ha i paprikabitene når smøret har smeltet, og fres på middels varme i cirka 30 minutter. Kjør med en stavmikser til den er klumpfri.
Tilsett creme fraiche, fløte og gorgonzola, og la det putre et par minutter på middels varme.
Varm opp en stekepanne med smør, og fres soppen til den er gyllen. Ha soppen over på en tallerken.
Pensle elgbiffene med litt nøytral olje og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og stek elgbiffene til saften begynner å piple ut på oversiden. Snu biffene og stek videre til saften pipler ut på den andre siden. Ta elgbiffene ut av stekepannen og la dem hvile. De er medium stekt
Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.
Ha tagliatellen og soppen over i sausen, og rør det godt sammen. Del elgbiffene i skiver på cirka 2 centimeter.
Dander tagliatelle på hver sin tallerken med skiver av elgbiff på topp. Avslutt med litt revet parmesan og sever med focaccia, hvitløksbrød eller et annet godt brød.