Pølse i vaffel

Pølse i vaffel stammer fra Moss, og helt siden 60-tallet har østfoldingene kost seg med denne varianten. Vi har laget en vill vri med grove vafler, agurkmiks, hjemmelagde viltpølser og ketchup.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Grove vafler:

270 g

Sammalt hvetemel

2 dl

havregryn

4 stk

egg

3 dl

melk

1 dl

rapsolje

1 ts

bakepulver

1 ts

salt

Agurkmiks:

6 stk

hele sylteagurker

0.5 stk

rødløk

0.4 stk

chili

 

Slik gjør du:

Grove vafler:

Ha elle ingrediensene i en bakebolle og rør godt til du har en jevn og klumprfri røre.

La røren svelle i minst 30 minutter.

Varm opp vaffeljernet, ha smør på jernet og og stek vaflene i stil de er gylne.

Avkjøl vaflene på en rist.

Agurkmiks:

Finhakk syltegurkene, rødløken og chilien. Rør det godt sammen og tilsett 3 ss av laken fra syltegurkglasset. 

Hjemmelaget ketchup

Server pølse i vaffel med hjemmelaget ketchup, det smaker helt nydelig. 

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon