Hva er ikke bedre enn en smakfull og enkel oppskrift på lur. Rask pizza til helgekosen smaker helt nydelig. Vi har brukt deigen fra hjemmelagde tortillalefser. Det betyr rask elting og ingen heving.

Rask pizza

Hva er ikke bedre enn en smakfull og enkel oppskrift på lur. Rask pizza til helgekosen smaker helt nydelig. Vi har brukt deigen fra hjemmelagde tortillalefser. Det betyr rask elting og ingen heving.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pizzadeig:

440 g

Tipo 00 mel

1 ts

bakepulver

1 ts

salt

2.5 dl

vann

3 ss

rapsolje

Tilbehør fra rester:

  • Pizzasaus:
    4 ss chimichurri blandet med 4 lettrømme
  • Soppblanding
  • 1 neve pinjekjerner og tyttebær
  • 4 dl revet ost

 

Slik gjør du:

Rask pizza:

Varm opp stekeovnen til 250 grader - over- og undervarme.

Ha mel, bakepulver og salt i en bakebolle.

Tilsett vann og olje, og elt på middels hastighet i 3 minutter.

Del deigen i to og rull til boller. Ha plast på og la deigen stå kaldt mens du finner frem toppingen.

Tips til topping

Vi har brukt rester fra Vill wrap.
Tips til annet tilbehør du kan bruke:
Saus: Du kan bruke rød eller hvit saus, knuste tomater eller pesto.
Kjøtt: Spekeskinke, spekepølse, biffrester, rester av stek, pølser.
Grønnsaker:Løk, paprika, tomater, sopp, asparges, artisjokk.
Revet ost er et must. Eller fersk mozzarella i skiver. 

Ta det du har eller har lyst på. Rester er supert å bruke på pizza.

Sett stekeovnen over på grillfunksjon. Ha mel på kjøkkenbenken og kjevle ut pizzadeigen til den er cirka 0.5 cm tynn.

Ha bakepapir på et stekebrett og legg pizzadeigen på brettet. Sett brettet på midterste rille i stekeovnen. Med grillfunksjonen på er det viktig å følge med slik at bunnen ikke blir brent. Når deigen begynner å boble opp kan du ta ut brettet.

Smør et lag saus og ha revet ost og det tilbehøret du ønsker på topp. 

Tips:

Om du bruker rester av biff eller stek er det best å skjære det i tynne skiver og så legge kaldt på topp når pizzaen er ferdigstekt.

Skru ovnen tilbake til over- og undervarme, og stek pizzaen videre til osten er gyllen og bunnen er sprø.