Reinsdyrfilet med fløtegratinerte poteter er et festmåltid. Servert med rødløkskompott, balsamicosaus og kokt brokkolini er dette et fantastisk måltid.

Reinsdyrfilet med fløtegratinerte poteter

Reinsdyrfilet med fløtegratinerte poteter er et festmåltid. Servert med rødløkskompott, balsamicosaus og kokt brokkolini er dette et fantastisk måltid.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Reinsdyrfilet:

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

rapsolje

800 gr

ytrefilet av reinsdyr

2 ss

smør

2 stilker

timian

Slik gjør du:

Reinsdyrfilet:

Ta reinsdyrfileten ut av kjøleskapet 1 time før servering slik at det blir romtemperert.

Tips

Se an størrelsen på fileten. Er den liten (Cirka 250 gr), så behøver du ikke å ettersteke den i stekeovnen. Bruk gjerne steketermometer mens fileten steker i stekepannen hvis du er redd for å gjennomsteke. 

Varm opp stekeovnen til 125 grader.

Tørk av kjøttet og fjern eventuelle hinner. Krydre med salt og pepper.

Varm opp en stekepanne på høy varme med rapsolje, og brun kjøttet et par minutter på hver side. Senk varmen og tilsett smør i pannen sammen med stilker av timian. Øs smøret over reinsdyrfileten.

Legg reinsdyrfileten over i en ildfast form sammen med stekefettet. 

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten, og sett den ildfaste formenpå midterste rille i stekeovnen. Stek til kjernetemperaturen viser ønsket temperatur.

 

Kjernetemperatur:

Lite stekt: 53-55 °C 
Medium:  56-60 °C 
Medium pluss: 60-70 °C  
Gjennomstekt: 75 °C 

La kjøttet hvile 15-20 minutter før det deles i skiver.

 

Server med fløtegratinerte poteter, rødløkskompott, balsamicosaus og brokkolini.

Flere oppskrifter med reinsdyr