Restesalat er perfekt lunsjmat. Her kan du bruke rester enten du har fisk eller kjøtt tilgjengelig. Med kikerter blir den både næringsrik og mettende, og med pesto blir den god på smak.

Restesalat

Restesalat er perfekt lunsjmat. Her kan du bruke rester enten du har fisk eller kjøtt tilgjengelig. Med kikerter blir den både næringsrik og mettende, og med pesto blir den god på smak.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Restesalat:

600 g

rester av viltkjøtt eller fisk

1 stk

paprika

1 stk

rødløk

0.5 stk

agurk

10 stk

cherrytomater

0.5 stk

isbergsalat

1 pk

reddikspirer

1 boks

kikerter

2 ss

pesto

1 dl

vann

1 ts

pepper

Slik gjør du:

Restesalat:

 

Del opp restene av fisk eller kjøtt i mellomstore biter.

Del paprika, rødløk og agurk i små biter. Del cherrytomatene i to og isbergsalaten i strimler.

Tips

Om du ønsker å bruke andre grønnsaker eller frukt er det selvsagt helt topp. Både sukkererter, ruccula, stangselleri, mango og epler er godt i salat. Og er det en grønnsak i oppskriften du ikke liker eller ikke har, er det jo bare å sløyfe den.

Sil av vannet på kikertene og ha dem over i en bolle. Ha i pestoen og spe på med vann. Den kan være litt tynn slik at den kan brukes i stedet for dressing. Krydre med grovkvernet pepper og rør det godt sammen. 

 

Du kan enten ha alt over i en bolle og blande det godt sammen, eller du kan dandere det på hver tallerken. Server gjerne med hjemmelaget brød.

Hjemmelaget brød

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon