Restesalat
Restesalat er perfekt lunsjmat. Her kan du bruke rester enten du har fisk eller kjøtt tilgjengelig. Med kikerter blir den både næringsrik og mettende, og med pesto blir den god på smak.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Restesalat:
600 g
rester av viltkjøtt eller fisk
1 stk
paprika
1 stk
rødløk
0.5 stk
agurk
10 stk
cherrytomater
0.5 stk
isbergsalat
1 pk
reddikspirer
1 boks
kikerter
2 ss
pesto
1 dl
vann
1 ts
pepper
Slik gjør du:
Restesalat:
Del opp restene av fisk eller kjøtt i mellomstore biter.
Del paprika, rødløk og agurk i små biter. Del cherrytomatene i to og isbergsalaten i strimler.
Tips
Om du ønsker å bruke andre grønnsaker eller frukt er det selvsagt helt topp. Både sukkererter, ruccula, stangselleri, mango og epler er godt i salat. Og er det en grønnsak i oppskriften du ikke liker eller ikke har, er det jo bare å sløyfe den.
Sil av vannet på kikertene og ha dem over i en bolle. Ha i pestoen og spe på med vann. Den kan være litt tynn slik at den kan brukes i stedet for dressing. Krydre med grovkvernet pepper og rør det godt sammen.
Du kan enten ha alt over i en bolle og blande det godt sammen, eller du kan dandere det på hver tallerken. Server gjerne med hjemmelaget brød.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.