Roastbiff av hjort til tapas
Roastbiff av hjort på en skive stekt potet med remulade og løk som enten er syltet eller stekt er perfekt på tapasbordet.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Roastbiff av hjort:
800 g
flatbiff av hjort
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
margarin
3 stilker
frisk timian
Tilbehør:
7 stk
mellomstore poteter
1 ts
grovkvernet salt
0.5 ts
grovkvernet pepper
3 dl
solsikkeolje
1 stk
løk
75 g
Brokkolispirer
Slik gjør du:
Roastbiff av hjort:
Varm opp stekeovnen til 125 grader.
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Om kjøttstykket ikke er jevnt i størrelse, kan du surre det med hyssing for å få en jevn fasong. Da er det lettere å skjære stykkene.
Varm opp en stekepanne med smør på hløy varme, og brun kjøttet på alle sider. Ha stilkene med timian i panna.
Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, og ha det over i en langpanne. Hell smøret fra stekepannen over kjøttet og stek på midterste rille i ovnen til kjøttet oppnår ønsket kjernetemperatur.
Roastbiff med rød kjerne: 55-58 grader.
Roastbiff med rosa kjerne: 60-62 grader.
La kjøttet hvile før det skjæres opp. Det er viktig å bruke en skarp kniv for å få tynne nok skiver. Har du påleggsskjærer er det aller best.
Tilbehør:
Vask og del potetene i skiver på cirka 1 cm. Ha bakepapir på et stekebrett, og legg potetskivene utover.
Krydre med salt og pepper, og ha litt olje utover potetene.
Del løken i tynne skiver.
Varm opp en liten kjele med resten av olje på høy varme. Test med en skive løk - om oljen bruser er oljen klar. Fres løken i oljen i flere omganger. La den renne av seg på et tørkepapir.
Når potetskivene er klare legges de på et fat. Smør et tykt lag remulade på hver skive og topp med roastbiff av hjort. Ha syltet rødløk på halvparten og sprøstekt løk på den andre halvparten. Avslutt med brokkolispirer.