Sikburger
Siken kan fiskes med agn hele året, og dette er en god matfisk som kan nytes både gravet, røkt, ovnsbakt eller stekt. Vi har laget en deilig sikburger som er et friskt innslag blandt vinterens gryter, steker og andre herligheter.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Sikburger:
600 g
sikfilet
2 ts
salt
0.5 ts
malt hvit pepper
2 ss
potetmel
1 stilk
vårløk
0.5 stk
liten løk
3 dl
fløte
2 ss
smør
Tilbehør:
4 skiver
bacon
0.5 stk
rødløk
2 stk
tomat
1 pose
bladsalat
4 stk
hamburgerbrød
Slik gjør du:
Sikburger:
Rens fisken for skinn og alle bein, og del den i biter. Ha fiskebitene og salt i en hurtigmikser, og kjør til saltet er godt blandet med fisken.
Tips:
Det er viktig at alle ingrediensene er helt kalde.
Finhakk vårløk og løk, og ha det over i en bolle sammen med fisken. Tilsett pepper og potetmel.
Spe inn fløten - litt og litt av gangen i en tynn stråle mens maskinen går på middels høy hastighet.
Kjør farsen på høy hastighet for en fin farse i noen sekunder, eller på lavere hastighet for en grov farse.
Form farsen til fire burgere. Ha litt vann på hendene, da er de enklere å forme.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek fiskekakene i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne.
Fres baconskivene til de er sprø.
Del rødløk og tomat i skiver.
Ha bladsalat på bunnen av hvert hamburgerbrød etterfulgt av coleslaw, sikburger, tomatskiver, løk og bacon. Topp med reddikspirer og hamburgerbrødet.
Pommes frites
Det er alltid godt med pommes frites til en burger. Du kan enten kjøpe ferdig på butikken, eller du kan lage det selv. Du finner oppskriften her.