Siken kan fiskes med agn hele året, og dette er en god matfisk som kan nytes både gravet, røkt, ovnsbakt eller stekt. Vi har laget en deilig sikburger som er et friskt innslag blandt vinterens gryter, steker og andre herligheter.

Sikburger

Siken kan fiskes med agn hele året, og dette er en god matfisk som kan nytes både gravet, røkt, ovnsbakt eller stekt. Vi har laget en deilig sikburger som er et friskt innslag blandt vinterens gryter, steker og andre herligheter.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Sikburger:

600 g

sikfilet

2 ts

salt

0.5 ts

malt hvit pepper

2 ss

potetmel

1 stilk

vårløk

0.5 stk

liten løk

3 dl

fløte

2 ss

smør

Tilbehør:

4 skiver

bacon

0.5 stk

rødløk

2 stk

tomat

1 pose

bladsalat

4 stk

hamburgerbrød

Coleslaw

Hjemmelaget coleslaw er enkelt å lage og smaker veldig godt.

 

 

Slik gjør du:

Sikburger:

Rens fisken for skinn og alle bein, og del den i biter. Ha fiskebitene og salt i en hurtigmikser, og kjør til saltet er godt blandet med fisken.

Tips:

Det er viktig at alle ingrediensene er helt kalde.

Finhakk vårløk og løk, og ha det over i en bolle sammen med fisken. Tilsett pepper og potetmel.

Spe inn fløten - litt og litt av gangen i en tynn stråle mens maskinen går på middels høy hastighet. 

Kjør farsen på høy hastighet for en fin farse i noen sekunder, eller på lavere hastighet for en grov farse. 

Form farsen til fire burgere. Ha litt vann på hendene, da er de enklere å forme. 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek fiskekakene i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne.

Fres baconskivene til de er sprø. 

Del rødløk og tomat i skiver. 

Ha bladsalat på bunnen av hvert hamburgerbrød etterfulgt av coleslaw, sikburger, tomatskiver, løk og bacon. Topp med reddikspirer og hamburgerbrødet.

Pommes frites

Det er alltid godt med pommes frites til en burger. Du kan enten kjøpe ferdig på butikken, eller du kan lage det selv. Du finner oppskriften her.