Denne oppskriften på snitzel er signert TV-kokk og kokebokforfatter, Charlotte Mohn Gaustad. Snitzel er en rett som er både smakfull og sprø, og smaker nydelig sammen med grønnsaker.

Snitzel

Denne oppskriften på snitzel er signert TV-kokk og kokebokforfatter, Charlotte Mohn Gaustad. Snitzel er en rett som er både smakfull og sprø, og smaker nydelig sammen med grønnsaker.

Enkel50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Snitzel:

600 g

viltkjøtt fra lår/bog/rundbiff

100 g

siktet hvetemel

1 stk

egg

100 g

brødrasp (gjerne typen "panko)

1 ts

salt

1 ts

pepper

Tilbehør:

Sitron 
Kapers 
Ansjos 
Brunet smør
Potetmos 
Erter 

Slik gjør du:

Snitzel:

 

Skjær kjøttet i porsjonsstykker og legg én porsjon om gangen inn i en brødpose eller vakuumpose. Bank kjøttet med en kjøttklubbe eller kjevle til ca 0.5 cm. tykkelse. 

 

Sett fram mel, sammenvispet egg og panko i hver sin bolle/tallerken. 

Krydre kjøttet med salt og pepper, og paner det deretter i denne rekkefølgen; mel, egg, panko. 

Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme, og stek schnitzelen til de er gylne og sprø på hver side. Snu kun 1 gang. 

 

Serveres med sitron, kapers, ansjos og brunet smør. I tillegg er det godt med potetmos og grønne erter. ​

Charlotte viser deg hvordan du lager snitzel

Flere oppskrifter med viltkjøtt