Snitzel
Denne oppskriften på snitzel er signert TV-kokk og kokebokforfatter, Charlotte Mohn Gaustad. Snitzel er en rett som er både smakfull og sprø, og smaker nydelig sammen med grønnsaker.
Enkel•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Snitzel:
600 g
viltkjøtt fra lår/bog/rundbiff
100 g
siktet hvetemel
1 stk
egg
100 g
brødrasp (gjerne typen "panko)
1 ts
salt
1 ts
pepper
Tilbehør:
Sitron
Kapers
Ansjos
Brunet smør
Potetmos
Erter
Slik gjør du:
Snitzel:
Skjær kjøttet i porsjonsstykker og legg én porsjon om gangen inn i en brødpose eller vakuumpose. Bank kjøttet med en kjøttklubbe eller kjevle til ca 0.5 cm. tykkelse.
Sett fram mel, sammenvispet egg og panko i hver sin bolle/tallerken.
Krydre kjøttet med salt og pepper, og paner det deretter i denne rekkefølgen; mel, egg, panko.
Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme, og stek schnitzelen til de er gylne og sprø på hver side. Snu kun 1 gang.
Serveres med sitron, kapers, ansjos og brunet smør. I tillegg er det godt med potetmos og grønne erter.