Rådyr sous vide
Rådyr sous vide gir deg saftig og mørt kjøtt der du bevarer den gode viltsmaken. Server gjerne med pannestekt sopp og tyttebær. - Dette blir så mørt og godt, lover Markus Nagele.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Rådyr sous vide:
800 gr
Rundbiff av rådyr
1 ts
salt
1 ts
pepper
Tilbehør:
Fres sopp i en stekepanne med smør og server sammen med litt friske eller rørte tyttebær. Her passer det selvsagt med tilbehør som potetmos, fløtegratinerte poteter og andre grønnsaker.
Slik gjør du:
Rådyr sous vide:
Rundbiffen legges i en vakuumpose, gjerne med litt salt og pepper i posen, i sous vide på 54 grader i minimum 2,5 time.
Tips:
Med sous vide varmes kjøttet sakte til riktig temperatur, uten at det blir for varmt ytterst. Dette resulterer i saftigere kjøtt, blant annet fordi man unngår væsketap. Man kan velge å frese kjøttet i en stekepanne i etterkant slik at man får en stekeskorpe og smaken som steking gir.
Sous vide
Sous vide er fransk og betyr «under vakuum». Maten vakuumeres og legges i vannbad med jevn temperatur. Siden vann leder varme bedre enn luft, varmes maten fortere enn i ovn på tilsvarende temperatur. Temperaturen i vannbadet er også lettere å holde konstant. Metoden brukes til langsom koking, og gjør underverker for de mindre møre kjøttstykkene.