Fløtesaus
Fløtesaus passer perfekt til vilt, spesielt til deilige kjøttboller. Dette er en enkel saus som både er fyldig og god på smak.
Enkel•30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Fløtesaus:
3 ss
smør
3 ss
hvetemel
6 dl
viltkraft
3 dl
fløte
1 ss
søt soyasaus
Tips
Test fløtesaus med kjøttboller. Det smaker helt nydelig sammen med potemos og nyrørte tyttebær.
Slik gjør du:
Fløtesaus:
Om du har stekt kjøtt, så tilsetter du smør i den samme stekepannen. Hvis ikke er det bare å bruke en kjele.
Visp melet inn i det smeltede smøret, og brun jevningen over middels varme under stadig omrøring. Jevningen skal bli gyllenbrun.
Spe med kraft, mens du hele tiden visper for å unngå klumper.
La sausen småputre i cirka 15 minutter. Rør med jevne mellomrom og tilsett fløten mot slutten av koketiden. Smak til med salt, pepper og soyasaus.
Gode sauser til vilt og fisk
En god saus er med på å gi måltidet en ekstra god smaksopplevelse.
Vi har samlet alle våre sauser, og håper du finner en som smaker.