Kjøttboller i fløtesaus
Kjøttboller kan brukes til både pasta, i en baguette, som en rett på tapasbordet eller enkelt og greit med potetmos, rørte tyttebær og fløtesaus. Og vi kan love deg at de blir vilt gode med kjøttdeig av reinsdyr.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kjøttboller:
0.5 stk
løk
1 fedd
hvitløk
500 gr
kjøttdeig av reinsdyr
1 dl
brødrasp
1 stk
egg
0.25 ts
allehånde
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
smør
Tilbehør:
Slik gjør du:
Kjøttboller:
Finhakk løk og hvitløk, og ha det over i en bolle. Tilsett kjøttdeig, brødrasp, egg, allehånde, salt og pepper, og kna det godt sammen.
Form deigen til små kjøttboller med hendene. Ha gjerne litt vann på hendene, da er det enklere å forme dem.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek kjøttbollene til de har fått en gyllen stekeskorpe.
Legg kjøttbollene over i sausen, og la de småputre i cirka 10 minutter på lav varme.
Tips
Om du skal servere kjøttbollene uten fløtesaus, så lar du de steke til de er gjennomstekte på lav varme i stekepannen.
Server kjøttboller med potetmos, fløtesaus og rørte tyttebær. Dryss gjerne over finhakket bladpersille.