Kjøttboller i fløtesaus

Kjøttboller kan brukes til både pasta, i en baguette, som en rett på tapasbordet eller enkelt og greit med potetmos, rørte tyttebær og fløtesaus. Og vi kan love deg at de blir vilt gode med kjøttdeig av reinsdyr.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kjøttboller:

0.5 stk

løk

1 fedd

hvitløk

500 gr

kjøttdeig av reinsdyr

1 dl

brødrasp

1 stk

egg

0.25 ts

allehånde

0.5 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

smør

Slik gjør du:

Kjøttboller:

Finhakk løk og hvitløk, og ha det over i en bolle. Tilsett kjøttdeig, brødrasp, egg, allehånde, salt og pepper, og kna det godt sammen.

Form deigen til små kjøttboller med hendene. Ha gjerne litt vann på hendene, da er det enklere å forme dem. 

 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og stek kjøttbollene til de har fått en gyllen stekeskorpe.

kjøttboller.jpg

 

Legg kjøttbollene over i sausen, og la de småputre i cirka 10 minutter på lav varme. 

Tips

Om du skal servere kjøttbollene uten fløtesaus, så lar du de steke til de er gjennomstekte på lav varme i stekepannen.

Server kjøttboller med potetmos, fløtesaus og rørte tyttebær. Dryss gjerne over finhakket bladpersille.

Flere oppskrifter med reinsdyr