Gratinert pølseform med viltpølser er et perfekt hverdagsmåltid. Denne retten kan du fint lage ferdig dagen i forveien, og og vipps har du en smakfull middag klar til en hektisk dag.

Gratinert pølseform

Gratinert pølseform med viltpølser er et perfekt hverdagsmåltid. Denne retten kan du fint lage ferdig dagen i forveien, og dermed har du en smakfull middag klar til en hektisk dag.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Gratinert pøseform:

4 stk

store poteter

1 fedd

hvitløk

4 dl

fløte

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 neve

frisk timian

1 stk

rødløk

1 stk

grønn paprika

6 stk

viltpølser

50 gr

revet gulost

Slik gjør du:

Gratinert pølseform:

 

Varm opp stekeovnen til 200 grader.

 

Skrell potetene og del dem i tynne skiver, gjerne med en mandolin.

Finhakk hvitløken.

Ha hvitløk, fløte, salt, pepper og timian i en kasserolle, og gi det et oppkok.

Ha potetene over i en ildfast form og hell fløteblandingen over.

Del rødløk, paprika og viltpølser i skiver. 

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres pølsene og grønnsakene til de er gylne. Krydre med salt og pepper. Ha det over i den ildfaste formen.

 

Dryss over revet ost og stek i ovnen på på midterste rille i 40 minutter. Server gjerne med nystekt brød.

Flere oppskrifter med viltkjøtt

Hjemmelaget brød