Gratinert pølseform
Gratinert pølseform med viltpølser er et perfekt hverdagsmåltid. Denne retten kan du fint lage ferdig dagen i forveien, og dermed har du en smakfull middag klar til en hektisk dag.
Enkel•60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Gratinert pøseform:
4 stk
store poteter
1 fedd
hvitløk
4 dl
fløte
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 neve
frisk timian
1 stk
rødløk
1 stk
grønn paprika
6 stk
viltpølser
50 gr
revet gulost
Slik gjør du:
Gratinert pølseform:
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Skrell potetene og del dem i tynne skiver, gjerne med en mandolin.
Finhakk hvitløken.
Ha hvitløk, fløte, salt, pepper og timian i en kasserolle, og gi det et oppkok.
Ha potetene over i en ildfast form og hell fløteblandingen over.
Del rødløk, paprika og viltpølser i skiver.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres pølsene og grønnsakene til de er gylne. Krydre med salt og pepper. Ha det over i den ildfaste formen.
Dryss over revet ost og stek i ovnen på på midterste rille i 40 minutter. Server gjerne med nystekt brød.