Grille biff av vilt
Å grille biff av vilt er ingen sak. Både elg, rådyr, reinsdyr eller hjort smaker nydelig på grillen. Du vil få et perfekt resultat om du lager din egen grillolje, og følger noen enkle steg.
Publisert: 16. juni 2024 kl. 21.07
Sist oppdatert: 16. juni 2024 kl. 21.38
Dette trenger du:
150 - 200 g biff per person
Grillolje
2 dl nøytral matolje
2 kvister timian
0.4 ts havsalt
0.5 ts pepper
0.5 ts honning
Varm opp oljen og tilsett timian, salt , pepper og honning. Avkjøl på et glass eller i en skål.
Kjernetemperatur:
Lite stekt: 53-55 °C
Medium: 58-60 °C
Medium pluss: 65-70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Det er noen forhåndsregler som bør tas før du setter i gang med grillingen:
- Temperer kjøttet før du legger det på grillen. La det ligge på kjøkkenbenken i cirka 30 minutter.
- Varm opp grillen og skrubb den med grillbørsten slik at du får vekk svidde rester fra forrige grilling. Disse kan nemlig sette smak og ødelegge for neste grilling.
Under grillingen:
- Start med direkte varme og fortsett med indirekte varme. Det er viktig å gi kjøttet en god stekeskorpe på høy varme først, benytt deretter indirekte grilling (utenfor varm sone og under lokk).
På kullgrill lager man temperatursoner ved å legge alt kullet på den en siden av grillen før opptenning.
På gassgrill har du blussen på høy temperatur på en side og lav på den andre siden.
- For at kjøttet ikke skal tørke ut er det viktig å pensle underveis med en grillolje.
- Bruk gjerne et steketermometer slik at du oppnår riktig kjernetemperatur. Vi grillet vår reinsdyrbiff til 58 °C.
- La kjøttet hvile 10-15 minutter før det skjæres i.
Server biffen med alt fra sopp til maiskolber, grønnsaker og poteter sammen med din favorittsaus. Vi har servert den med en enkel salat og en hjemmelaget rødvinssaus.