En god marinade gir viltkjøttet både en nydelig smak og gjør kjøttet ekstra mørt. Blandingen av timian, brunt sukker, rødvin og søt soyasaus gir både en fyldig og spennende smak.

Marinade til vilt

En god marinade gir viltkjøttet både en nydelig smak og gjør kjøttet ekstra mørt. Blandingen av timian, brunt sukker, rødvin og søt soyasaus gir både en fyldig og spennende smak.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Mariande til viltkjøtt:

2 ss

søt soyasaus (kecap manis)

1 dl

olivenolje

1 dl

rødvin

1 ss

brunt sukker

1 ts

pepper

0.5 ts

salt

Hvordan grille biff?

Trykk på bildet for grilltipsene.

 

biff med temoeratur.jpg

 

Slik gjør du:

Marinade til viltkjøtt:

Finhakk timian og bland sammen alle ingrediensene.

Ha viltkjøttet i en form med høye kanter og hell over marinaden. Dekk formen og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter før du tilbereder viltkjøttet i stekepannen eller på grillen. Du kan også legge kjøttstykkene i en glidelåspose og helle marinaden i posen. 

Tips:

Du kan la kjøtt og fisk ligge i marinade i opp til fem dager. En marinade må inneholde krydder, olje og syre. Oljen trekker ut smaken fra krydderet, og syren gjør at holdbarheten på kjøttet eller fiske varer lengre. Syren kan også mørne kjøttet. Saltet trekker ut væske fra kjøttet, så marinader skal inneholde lite salt.

Serveringstips:

 

Server med en hjemmelaget bbq-saus, poteter med rødløk og pestodressing.

 

biff pestodressing.jpg
Flere tips til grillmaten

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon