Marinade til vilt
En god marinade gir viltkjøttet både en nydelig smak og gjør kjøttet ekstra mørt. Blandingen av timian, brunt sukker, rødvin og søt soyasaus gir både en fyldig og spennende smak.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Mariande til viltkjøtt:
2 ss
søt soyasaus (kecap manis)
1 dl
olivenolje
1 dl
rødvin
1 ss
brunt sukker
1 ts
pepper
0.5 ts
salt
Hvordan grille biff?
Trykk på bildet for grilltipsene.
Slik gjør du:
Marinade til viltkjøtt:
Finhakk timian og bland sammen alle ingrediensene.
Ha viltkjøttet i en form med høye kanter og hell over marinaden. Dekk formen og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter før du tilbereder viltkjøttet i stekepannen eller på grillen. Du kan også legge kjøttstykkene i en glidelåspose og helle marinaden i posen.
Tips:
Du kan la kjøtt og fisk ligge i marinade i opp til fem dager. En marinade må inneholde krydder, olje og syre. Oljen trekker ut smaken fra krydderet, og syren gjør at holdbarheten på kjøttet eller fiske varer lengre. Syren kan også mørne kjøttet. Saltet trekker ut væske fra kjøttet, så marinader skal inneholde lite salt.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.