Pizzadeig
En sprø pizzadeig er nydelig. For å få bunnen sprø som i en italiensk pizza, bør du bruke mel som er merket «tipo 0» eller «tipo 00.» Dette er ekstra finmalt hvetemel, som bruker mer av kornets innerste kjerne enn det norske hvetemelet gjør.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pizzadeig:
700 g
mel tipo 00
25 g
fersk gjær
3 dl
vann
0.5 dl
olivenolje
1 ts
salt
Tips:
For ekstra sprø bunn anbefales det å bruke pizzastein. Steketiden varierer fra ovn til ovn, men sørg for at du steker pizzaen på høyest mulige varme – minimum 250 grader. Det er viktig å varme opp pizzasteinen i cirka 45 minutter før du steker pizzaen., ellers vil deigen sitte fast.
Slik gjør du:
Pizzadeig:
Ha tipo 00 mel mel i en bakebolle og smuldre gjæren over.
Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt på middels styrke i cirka 10 minutter - til du har en smidig deig.
Tilsett saltet etter at du har eltet noen minutter.
Tips:
Om du ønsker å kaldheve over tid, så bruker du kaldt vann.
Ha plast over bollen og la deigen heve i ca. 1 time – til dobbel størrelse.