Pølsegryte med smakfulle viltpølser og sopp i en kremet saus smaker helt nydelig. Denne gryta kan serveres med enten poteter, pasta eller ris.

Pølsegryte

Pølsegryte med smakfulle viltpølser og sopp i en kremet saus smaker helt nydelig. Denne gryta kan serveres med enten poteter, pasta eller ris.

Enkel50 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Pølsegryte:

6 stk

viltpølser

0.5 stk

løk

180 gr

sopp

2 ss

smør

2 ss

tomatpuré

10 stk

cherrytomater

1 boks

knuste tomater

5 dl

grønnsakskraft

3 dl

fløte

1 neve

frisk bailikum

0.5 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

pastakrydder

400 gr

tørr pasta linguine

Hjemmelagde viltpølser

Oppskriften finner du her.

Slik gjør du:

Pølsegryte:

Del viltpølsene, løken og soppen i skiver. 

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres viltpølsene, løken og soppen til de er gylne. 

Tilsett tomatpuré, og la det fres i et par minutter. Ha alt over i en gryte.

Del cherrytomatene i to og ha dem over i en gryta. Tilsett knuste tomater, kraft, fløte og basilikumblader, og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la gryta putre på middels varme i cirka 20 minutter, til sausen begynner å tykne.

Smak til med salt, pepper og pastakrydder (Ev. tørket basilkum og timian)

 

Kok pastaen etter anvisning på pakken. 

Server pølsegryten med nykokt pasta.

Flere oppskrifter med viltkjøtt

Hjemmelaget brød