Pølsegryte
Pølsegryte med smakfulle viltpølser og sopp i en kremet saus smaker helt nydelig. Denne gryta kan serveres med enten poteter, pasta eller ris.
Enkel•50 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Pølsegryte:
6 stk
viltpølser
0.5 stk
løk
180 gr
sopp
2 ss
smør
2 ss
tomatpuré
10 stk
cherrytomater
1 boks
knuste tomater
5 dl
grønnsakskraft
3 dl
fløte
1 neve
frisk bailikum
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
pastakrydder
400 gr
tørr pasta linguine
Hjemmelagde viltpølser
Slik gjør du:
Pølsegryte:
Del viltpølsene, løken og soppen i skiver.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres viltpølsene, løken og soppen til de er gylne.
Tilsett tomatpuré, og la det fres i et par minutter. Ha alt over i en gryte.
Del cherrytomatene i to og ha dem over i en gryta. Tilsett knuste tomater, kraft, fløte og basilikumblader, og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la gryta putre på middels varme i cirka 20 minutter, til sausen begynner å tykne.
Smak til med salt, pepper og pastakrydder (Ev. tørket basilkum og timian)
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Server pølsegryten med nykokt pasta.