Reinsdyrstek
Ikke bare er reinsdyrkjøttet magert, det inneholder også et høyere innhold av vitaminer og mineraler. Reinsdyrstek med en kremet viltsaus, grønnsaker og tyttebær er et festmåltid med en herlig viltsmak.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Reinsdyrstek:
1.5 kg
surret reinsdyrstek
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
smør
1 stk
løk
5 dl
vann
Tilbehør:
4 stk
gulrøtter (litt salt i vannet)
1 ss
smør
250 g
sopp
1 stk
brokkoli
Slik gjør du:
Reinsdyrstek:
Varm opp stekeovnen til 125 grader.
Gni reinsdyrsteken godt inn med salt og pepper. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken og legg den i en langpanne sammen med løk i båter. Tilsett vann og sett langpannen i stekeovnen på midterste rille.
Kjernetemperatur
Lite stekt: 55 °C
Medium: 58-62 °C
Medium pluss: 70 °C
Gjennomstekt: 75 °C
La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
Kok gulrøttene i saltet vann til de er litt underkokt, da smaker de best.
Del soppen i skiver, og varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør. Stek soppen til den er gyllen.
Gi brokkolien et raskt oppkok.
Server reinsdyrstek i skiver med potetmos, gulrøtter, brokkoli, stekt sopp og rørte tyttebær.