Rosastekt reinsdyrstek
Rosastekt reinsdyrstek med tilbehør som grønnkålchips og kantarellstuing smaker helt nydelig. Server gjerne med en hjemmelaget rødvinsaus. Dette er et festmåltid som kommer til å falle i smak.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Reindyrstek:
1.5 kg
reinsdyrstek
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ss
smør (til steking)
1 stk
løk
2 stk
gulrot
vann
Tilbehør:
200 g
grønnkål
2 ss
olivenolje
1 ts
salt
Slik gjør du:
Reinsdyrstek:
Varm opp stekeovnen til 125 grader. Gni reinsdyrsteken godt inn med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med smør og brun reinsdyrsteken på alle sider.
Skrell løken og gulrøttene. Del i middels store biter. Ha dem over i en langpanne sammen med reinsdyrsteken.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Tilsett vann og gjerne et par ss smør. Sett langpannen på midterste rille i stekeovnen. Steketid kan variere, men beregn cirka 2 timer.
Kjernetemperatur:
Medium: 58-60 grader
Godt stekt: 70-76 grader
La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
Grønnkålchips:
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
Fjern de tykke stilkene på grønnkålen og riv den i grove biter.
Ha grønnkålen i en bolle og hell over olivenolje. Bland det godt sammen.
Ha bakepapir på et stekebrett og fordel grønnkålen godt utover papiret. Ha på havsalt. Stek på midterste rille i ovnen i cirka 15 minutter, eller til grønnkålen er tørr og sprø. Ta ut av ovnen og avkjøl.
Inspirasjon til julematen
Julen oser av tradisjoner, men mange leter fortsatt etter inspirasjon til julematen. Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.