
Elgstek
Elgstek er noe av det reneste og magreste kjøttet som finnes. Sammen med smakfulle rotgrønnsaker og en deilig saus blir dette et perfekt festmåltid.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Elgstek:
1.5 kilo
surret elgstek
1 ts
salt
1 ts
pepper
1 ts
tørket timian
1 ss
smør
2 stk
gulrot
2 stk
løk
3 dl
vann
Ovnsbakte grønnsaker:
4 stk
gulrøtter
4 stk
beter
1 stk
løk
8 stk
poteter
1 dl
olje
2 ss
honning
1 ts
salt
1 ts
pepper
Slik gjør du:
Elgstek:
Varm opp stekeovnen til 125 grader.
Tørk elgsteken med kjøkkenpapir og gni den inn med salt, pepper og timian.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør. Brun steken lett på alle sider.
Grovhakk gulrøtter og løk, og ha det i en langpanne sammen med vannet. Plasser steken i midten. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet. Steketiden er avhengig av stekens tykkelse og størrelse, men du kan beregne rundt to timer.
Kjernetemperatur:
Medium: 60-65 grader
Gjennomstekt: 70+ grader
La kjøttet hvile før du skjærer i det.
Ovnsbakte grønnsaker:
Varm opp stekeovnen til 200 grader.
Skrell gulrøttene og del alle grønnsaken i like store biter.
Ha olje i en ildfast form, og ha i grønnsakene. Ha på honning og krydre med salt og pepper. Stek på midterste rille i stekeovnen i cirka 40 minutter - til grønnsakene er gylne og møre.
Server tynne skiver med elgstek med grønnsaker, viltsaus, stekt sopp og rørte tyttebær.

Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.