Hele Norge spiser ute

19. oktober arrangeres "Hele Norge spiser ute" i forbindelse med Friluftslivets år. Dette skal være en dag for NJFFs medlemmer med 3-retter på menyen utendørs.

Publisert: 11. februar 2025 kl. 13.41

Sist oppdatert: 18. februar 2025 kl. 13.12

Friluftslivets år arrangereres hvert 10. år, og formålet er å inspirere deg til å oppdage og ta vare på din nærnatur, invitere andre ut og prøve nye friluftslivsaktiviteter.

NJFF ønsker å vise frem de fantastiske råvarene vi høster av og som kan nytes ute. Vi inviterer derfor NJFFs lokalforeninger til å søke om et tilskudd for å samle sine medlemmer og arrangere en herlig dag ute med en 3-retters på menyen.

Dere kan selvsagt lage akkurat hva dere vil, men litt lenger ned på side ser dere vårt forslag til en 3-retters som enkelt kan tilberedes til mange og servees ute.

Fra og med onsdag 12. februar kan du logge deg inn i Søknadsportalen og søke om et tilskudd på 5000 kr. Fristen er 1. april.

Forslag til meny

Forrett: 
Lefserull med fiskerøre er en enkel rett å tilberede til mange, og her kan du bruke den fisken du har tilgang på - enten den er hvit eller rød. Fiskerøra kan du lage ferdig dagen før. Så er det bare å fylle, rlle og dele opp lefsene før servering. 

Hovedrett:
Friluftsgryta kan du lage ferdig på forhånd og varme opp på bålet eller primusen. Den har ikke så mange ingredienser, og du kan bruke det kjøttet du har tilgang på. Her ka du bruke alt fra kjøttdeig til grytekjøtt.

Dessert:
Banansplitten kan lages på enten bålet, grillen eller primusen. Denne er det gøy for de yngste å lage selv, og vi kan love at marshmallows, sjokolade og bær sammen med banan kommer til å falle i smak. 

Oppskriftene

Tips til turmat