Lefserull til jul
Lefserull til jul er et must. Du kan fylle dem med dine favoritter, både fisk og vilt, og du kan lage dem dagen i forveien. De er dessuten perfekte å ta med om du skal ha med deg en rett til julebordet.
Publisert: 06. desember 2024 kl. 10.30
Lefserulltips
- Om du lager lefseruller som en av mange retter til tapasbordet eller koldtbordet kan du beregne en halv lefse per person.
- Lefse er det samme som en lompe, men lefse er gjerne rektangulær i stedet for rundt. Lefser er tradisjonsbakst og finnes i ulike varianter over hele landet. Kling er en søt lefse og kalles også lems, lemse eller klenning.
- Det er ikke så mange ingredienser som skal til for å lage deilige lefseruller. Klassikeren inneholder lefser, salat, kremost og røykelaks eller spekeskinke. Men her er det bare å bruke fantasien og fylle med dine favoritter.
- Lefserullene kan fint lages dagen i forveien, men pass på at du pakker dem godt inn med plast da de kan tørke litt ut. Etter at lefsene er smurt holder de seg i kjøleskap i cirka tre døgn.