Lefserull til jul

Lefserull til jul er et must. Du kan fylle dem med dine favoritter, både fisk og vilt, og du kan lage dem dagen i forveien. De er dessuten perfekte å ta med om du skal ha med deg en rett til julebordet.

Publisert: 06. desember 2024 kl. 10.30

Lefserulltips

  • Om du lager lefseruller som en av mange retter til tapasbordet eller koldtbordet kan du beregne en halv lefse per person.
  • Lefse er det samme som en lompe, men lefse er gjerne rektangulær i stedet for rundt. Lefser er tradisjonsbakst og finnes i ulike varianter over hele landet. Kling er en søt lefse og kalles også lems, lemse eller klenning. 
  • Det er ikke så mange ingredienser som skal til for å lage deilige lefseruller. Klassikeren inneholder lefser, salat, kremost og røykelaks eller spekeskinke. Men her er det bare å bruke fantasien og fylle med dine favoritter. 
  • Lefserullene kan fint lages dagen i forveien, men pass på at du pakker dem godt inn med plast da de kan tørke litt ut. Etter at lefsene er smurt holder de seg i kjøleskap i cirka tre døgn. 

Fire smakfulle lefseruller

Inspirasjon til julematen

Julen oser av tradisjoner, særlig når det kommer til mat. Ønsker du litt inspirasjon til alt fra juletapasen til julekakene? Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.

Her finner du oppskriftene External-link icon

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon