Pannestekt skarv er kanskje ikke det man har til middag så ofte, og overraskende nok smaker det omtrent som en deilig biff. Den kan være noe seig, men å skjære kjøttet i tynne skiver gjør susen. Server med en nydelig viltsaus og tilbehør som potetmos, brokkolini, sopp og rørte tyttebær.

Pannestekt skarv

Pannestekt skarv er kanskje ikke det man har til middag så ofte, og overraskende nok smaker det omtrent som en deilig biff. Den kan være noe seig, men å skjære kjøttet i tynne skiver gjør susen. Server med en nydelig viltsaus og tilbehør som potetmos, brokkolini, sopp og rørte tyttebær.

Middels60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Skarvefilet:

4 stk

brystfileter skarv

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 ss

smør

Tilbehør:

200 g

sopp

1 ss

smør

1 ts

salt

1 ts

pepper

400 g

brokkolini

Slik gjør du:

Skarvefilet:

Krydre skarven med salt og pepper.

Tips:

Det er viktig at skarven er behandlet rett etter fall og at brystfilene blir skjært ut og renset for alt overflødig fett før de fryses ned. Dette for å unngå transmak. 

Varm opp en stekepanne med smør på høy varme, og stek skarven slik at den får en fin stekeskorpe på begge sider. Det er viktig at den ikke overstekes, da blir den seigere. 

Fakta om Skarv

Skarver er fiskespisende fugler som lever i nær tilknytning til vann. Vi har to arter skarv i Norge, toppskarv og storskarv. Les mer om skarv.

Tilbehør:

Del soppen i mindre biter. Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme, og fres soppen til den er gyllen. Krydre med salt og pepper underveis. 

Kok opp en kjele med vann og salt, og ha i brokkolinien. La den koke i 2-3 minutter. Den skal være mør, men fortsatt ha litt tyggemotstand. Legg på lokk og la dampe et par minutter.