Restemat
Hva har du i kjøleskapet? Bruk opp restene og lag spennende retter. Restene fra gårsdagens middag kan forvandles til alt fra salater til gryter, pytt-i-panne, omelett og nachos.
Publisert: 28. februar 2024 kl. 14.23
Sist oppdatert: 02. april 2024 kl. 09.18
Bruk fantasien, og legg til litt ekstra om det er noe som mangler. Det viktigste er at restene blir brukt opp fremfor å gå i søpla.
Typisk mat man alltid lager for mye av:
Salat: Her kan du bruke rester fra både fisk, stek, fileter og biff. Tils alaten bruker du det du har tilgjengelig i grønnsaksskuffen. Pastarester er også perfekt til en salat.
Ris: Lag risvaffel (sushivaffel). Her trengs det et par ting som sesamolje og topping, men toppingen kan være alt fra fisk til kjøtt, så det er sikkert noe i kjøleskapet som passer. Har du rester av både kjøtt og ris kan du lage fylt paprika. Topp med revet ost og gratiner i ovnen.
Pasta: Har du pasta med kjøttsaus til overs så kan du lage en grateng. Har du pasta uten saus kan du fint bruke det i for eksempel en omelett.
Stek og poteter: Perfekt til gryter og pytt-i-panne.
Tacorester: Ingen over, ingen ved siden av. Det er duket for nachos. Bruk det som er igjen - både tacoskjell, kjøtt, løk, grønnsaker og revet ost. Alt i en form. Server med salsa og rømme.